Denne side har begrænset understøttelse af din browser. Vi anbefaler, at du skifter til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Fri fragt over kr. 399 og fri retur. ⭐⭐⭐⭐⭐ på Trustpilot

Test van ES16 grindcollectie van Velomore.dk

Test af ES16 Gravel kollektion fra Velomore.dk

Velomore test grindwinning van Deense ES16

Wij hebben de grindspecifieke collectie van het Deense ES16 getest, die een opvallend design biedt.

Het Deense fietsmerk ES16 werd in 2016 opgericht door Thomas Dybdahl uit Aarhus. ES16 is ontworpen en ontwikkeld in Denemarken en maakt teamkleding voor onder meer wielerclubs, wielerploegen en bedrijven, maar heeft ook een ruim assortiment wielerkleding te koop op hun website. Velomore heeft de collectie fietskleding van het Deense merk getest op gravel.

ES16 laat zijn kleding produceren door het Tsjechische bedrijf Kalas, dat onder meer kleding levert aan de World Tour-ploeg Alpecin-Deceuninck. Dit is echt fietskleding van goede kwaliteit. Het past goed op het lichaam en het materiaal voelt mooi en duurzaam aan.

Bibshort
De geteste Tempus is het topmodel van ES16 en is gemaakt met de nadruk op comfort en een goede pasvorm. De shorts zijn gemaakt met zijpanelen die zich naar het lichaam vormen, wat betekent dat ze echt goed aansluiten rond de benen. Ze passen goed zonder te strak of oncomfortabel te zijn. We hebben de slabbers gedurende lange tijd getest op zowel korte als langere ritten en ze werken optimaal op zelfs de langste ritten in het zadel. Ze zien er goed uit, ze passen goed (zelfs na meerdere wasbeurten) en ze storen op geen enkele manier. De wattering in de broek is erg comfortabel. Het biedt maximaal comfort en bescherming en je merkt nauwelijks dat het er is.

Tops
Wij hebben twee tops getest - een jersey met korte mouwen en een jersey met lange mouwen. De shirts zijn gemaakt in een geruit patroon en we vinden het prachtig. Sommigen vinden de felle en kleurrijke look misschien een beetje overdreven, maar hier op de redactie krijgt de look lovende kritieken.

De pasvorm van de shirts is aan de krappe kant. Beide shirts zijn gemaakt met elastische inzetstukken onder de armen, wat zorgt voor een goede anatomische pasvorm en de lasergesneden uiteinden aan de mouwen van het shirt met korte mouwen zorgen ervoor dat het shirt goed aansluit rond de armen. De trui is niet aerodynamisch als zodanig - is dat wel nodig voor gravel? - maar het past nog steeds goed op alle juiste plaatsen.

De trui met lange mouwen is gemaakt van elastisch materiaal, zodat hij goed aansluit rond het hele bovenlichaam. De pasvorm is iets aërodynamischer dan die van het shirt met korte mouwen, wat betekent dat ze relatief strak zitten. We hebben beide truien getest in maat M, maar de trui met lange mouwen had ook in maat L gekund.

Volgens ES16 is de trui met lange mouwen geschikt voor temperaturen tussen 10 en 20 graden. En hoewel dat waarschijnlijk niet helemaal verkeerd is, is het aan de onderkant van het temperatuurspectrum dat het het beste doet. De trui heeft het goed gedaan op vroege reizen in het zachte Deense zomerweer, maar ik denk dat hij het ook goed zou doen in de lente en de herfst met een dunne trui eronder.

Facit
Naast de shorts en jerseys hebben we ook de gravelsokken van ES16 getest, Fast Marino Blue GRVL, en hun sneldrogende basislaag, Sleveless mesh base layer. Beide zijn een goede kennismaking geweest en vooral de sokken zijn een favoriet geworden, zowel op de gravel als op de weg.

Met de GRVL-collectie presenteert het Deense ES16 een stijlvolle en functionele kledinglijn voor het gravelwielrennen, die ook gemakkelijk op de weg kan worden gedragen als u van felle en opvallende kleuren houdt. Het ziet er goed uit, het past goed en het presteert precies zoals het hoort.

Bekijk de kleren hier: GRVL - es16.dk

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres.

Kurv

Tillykke! Du har fået fri fragt Du er 399 kr fra fri fragt!
Ikke flere produkter tilgængelige for køb